mediation-header
□ Hoge interventiesnelheid
□ Oplossingsgericht
□ Onderscheidend

(Onterecht) beschuldigd!

Bent u (onterecht) beschuldigd?

Wordt u (onterecht)beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag of het(vermoedelijk) veroorzaken van een misstand? Dan is het belangrijk om de juiste stappen te zetten. Op deze pagina helpt 8Hoog u met een advies over wat u kunt doen als u beschuldigd wordt van grensoverschrijdend gedrag of het veroorzaken van een misstand.

8Hoog begeleidt u!

Het tweede wat u kunt doen is om advies in te winnen bij anderen zoals een advocaat of een vertrouwenspersoon/consultant van 8Hoog gespecialiseerd in het adviseren en begeleiden van (onterecht) beschuldigden. Vraag hun hun mening en luister goed naar wat ze te zeggen hebben. Vergeet niet dat uw eigen mening en oordeel ook belangrijk zijn; als iets niet goed voelt, benoem het en neem de juiste stappen. Weet dat het maatwerk is om u goed te kunnen adviseren en te begeleiden gedurende het proces waar u vaak plotseling in beland.

Open en eerlijke communicatie

Als laatste is het belangrijk dat u open blijft communiceren met degene die de beschuldiging heeft gedaan. Wees eerlijk over wat er gebeurd is en probeer samen oplossingen te bedenken waarmee beide partijen tevreden kunnen zijn. Als dit niet lukt, kunt u altijd contact opnemen met een neutrale derde partij zoals een adviseur van 8Hoog, experts die ruime ervaring hebben in de begeleiding en jou kunnen bijstaan gedurende het bemiddelingsproces.

.

Is het ongewenst gedrag of een misverstand?

Als eerste is het belangrijk dat u begrijpt wat er is gebeurt. Als er specifieke richtlijnen zijn over ongewenst gedrag of misstanden, lees deze dan zorgvuldig door om te begrijpen wat er precies staat te gebeuren. Als er geen specifieke richtlijnen zijn, vraag dan aan degene die de beschuldiging heeft gedaan wat er precies van u verwacht wordt. Beseft u namelijk dat er mogelijk vragen of opmerkingen zullen komen van familie, collega’s of eventueel de media. De vertrouwenspersoon van 8Hoog kan u hierin adviseren hoe hiermee om te gaan.

Verzamel bewijs

Als derde zou het advies zijn om vast zo veel mogelijk bewijs te verzamelen ter ondersteuning van uw verhaal. Als er getuigen zijn of andersoortige bewijzen die aantonen dat u niet schuldig bent, dan moet u deze veilig stellen. Dit kan helpen bij het ontkennen van de beschuldigingen. Bekijk meer tips wat u kunt doen wanneer u valselijk beschuldigd wordt.

Neem contact op

We hopen dat deze tips nuttig voor u zullen zijn als u in een situatie terecht komt waarbij u beschuldigd wordt van grensoverschrijdend gedrag of het veroorzaken van een misstand. Blijf altijd communiceren, en bij twijfel neem vrijblijvend contact met 8Hoog op.

Wilt u meer informatie?