□ Hoge interventiesnelheid
□ Oplossingsgericht
□ Onderscheidend

Beschuldigd van ongewenst gedrag

Bent u beschuldigd van ongewenst gedrag?

Ongewenst gedrag kan zijn discriminatie, (seksuele) intimidatie, pesten, agressie en geweld. Wanneer u beschuldigd wordt van ongewenst gedrag is het belangrijk om de beschuldiging serieus te nemen en snel te handelen. Organisaties hebben een beleid voor het oplossen van klachten over ongewenst gedrag, deze beleidsprocedures moeten worden opgevolgd.

8Hoog begeleidt u!

Wanneer u beschuldigd wordt van ongewenst gedrag, is het van belang om de juiste stappen te zetten. 8Hoog kan u bij staan en kan u hierin adviseren. Wij hebben ruime ervaring in de begeleiding en we kunnen u bijstaan gedurende het begeleidingsproces. Neem vrijblijvend contact met 8Hoog op.

Meer over 8hoog

8Hoog is betrokken, creatief, doortastend, objectief, discreet, daadkrachtig en creëert rust. Wij zijn professioneel en aantoonbaar van toegevoegde waarde voor de organisaties en personen voor wie werken. Onze focus ligt op integriteitsonderzoek, invulling van de functie van vertrouwenspersoon, coaching en mediation. Wij zijn aangesloten bij brancheverenigingen LVV, VCU- en NOBOCO. Wij zijn in het bezit van een vergunning namens de Minister voor Rechtsbescherming voor het in stand houden van een particulier recherchebureau.

Verschillende stappen die u kunt uitvoeren wanneer u wordt beschuldigd van ongewenst gedrag

Er zijn verschillende stappen die kunnen worden genomen om een klacht over ongewenst gedrag op te lossen. Dit kan variëren van een gesprek tussen de beschuldigde en de persoon die de klacht heeft ingediend tot een formeel onderzoek. Zorg er zelf in ieder geval voor dat u de volgende stappen aanhoudt:

  • Blijf rustig en probeer emotioneel stabiel te blijven.
  • Luister naar de beschuldiging en wat er van u verwacht wordt.
  • Ga na of de beschuldiging waar is of niet en wees bereid om verantwoordelijkheid te nemen voor uw acties wanneer dat het geval is.
  • Bespreek de situatie met ons zodat wij u kunnen adviseren en ondersteunen.
  • Volg de beleidsprocedures en richtlijnen van uw organisatie voor het oplossen van klachten bij ongewenst gedrag.
  • Wees bereid om professionele hulp te zoeken.
  • Respecteer de privacy van alle betrokkenen.

Wilt u meer informatie?